29.10.2016. 9:56
0
Irak: Sadam poginulih, 20 ranjenih u nizu eksplozija u Bagdadu
Najmanje sedam osoba je poginulo, a 20 ih je ranjeno u nekoliko eksplozija u iračkom glavnom gradu Bagdadu, javlja Anadolu Agency (AA).

Komesar iračke policije Nasir Al-Hanun novinaru AA potvrdio je da je najmanje pet osoba poginulo, a 16 ranjeno u četvrtima Ed-Devra, Al-Mahmudije i Iskan, na jugu Bagdada. Do eksplozija je došlo nakon što su aktivirane bombe ranije postavljene na putu. 

Hanun je također kazao kako su poginula i dvojica pripadnika šiitske milicije, nakon što je aktiviran bomba prilikom prolaska siitske patrole u četvrti Et-Taci. U eksploziji su povrijeđene i četiri osobe. 

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napade. 

Glavni grad Iraka često biva poprište nasilja i bombaških napada, a irački zvaničinci tvrde kako iza ovih napada stoji teroristička organizacija ISIS. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.