2.11.2016. 10:19
0
Noć vještica u Francuskoj: Uhapšen mladić obučen kao "ekstremista"
Očevici su prijavili policiji da je 26-godišnjak hodao ulicama francuskog grada odjeven u crnom, uzvikujući "Bog je velik" na arapskom

Francuska policija uhapsila je u utorak u Toulouseu muškarca koji je u centru grada tokom proslave Noći vještica nosio lažnu pušku, izazvavši paniku među prolaznicima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očevici su prijavili policiji da je 26-godišnjak hodao ulicama francuskog grada odjeven u crnom, uzvikujući "Bog je velik" na arapskom.

Kada ga je policija zaustavila, muškarac je djelovao kao da ne razumije u čemu je problem, prenose lokalni mediji.

"Za Noć vještica možete raditi bilo šta", kazao je policiji. 

Uprkos insistiranju da nije imao loše namjere, 26-godišnjak je zadržan u pritvoru zbog prijetnje vatrenim oružjem i veličanja terorizma, javlja "La Depeche". 

Policija je na svom Twitter profilu povodom proslave Noći vještica zatražila od građana da obuku "primjerene" kostime, bez korištenja lažnog oružja. 

 
(Anadolu Agency) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.