6.11.2016. 18:17
0
Alžir: Zaplijenjena zaliha naoružanja
Alžirska vojska zaplijenila je zalihu oružja, uključujući i 17 protivvazdušnih projektila u provinciji Adrar, saopštilo je alžirsko Ministarstvo odbrane.

Tokom današnje operacije, alžirska vojska pronašla je 17 protivhelikopterskih projektila, 28 ručnih bombi, 27 detonatora, jedan bacač raketa, 20 okvira za municiju i 200 metaka, navodi se u saopštenju. 

Pošto je uporište "Islamske države" u libijskom gradu Sirtu pod stalnim pritiskom, susjedne zemlje Alžir, Tunis i Mali zabrinute su zbog mogućnosti da se militanti i oružje preliju u njihove zemlje. 

Bivši predsjednik Libije Moamer Gadafi, koji je zbačen 2011. godine, skupio je velike zalihe naoružanja koje su bile respoređene po cijeloj Libiji. 

Tokom devedestih godina prošlog vijeka, Alžir su razdirali sukobi protiv naoružanih islamista u kojima je stradalo 200.000 ljudi.

(SRNA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.