8.11.2016. 14:23
0
DR Kongo: U bombaškom napadu ubijena djevojčica i ranjena 32 UN-ova mirovnjaka
Osmogodišnja djevojčica je poginula, a 32 pripadnika mirovne misije Ujedinjenih nacija su ranjena u jakoj eksploziji koja se dogodila u gradu Goma na istoku Demokratske Republike Kongo, javlja Anadolu Agency (AA).
Policijski zvaničnik Robert Laku saopćio je da je bombaški napad izveden na UN-ove mirovnjake tokom njihovog džogiranja u sklopu redovnih jutarnjih vježbi u parku.

Meta napada bila su 32 pripadnika vojske Indije u sastavu UN-ove Misije za stabilizaciju (MONUSCO).

Laku je kazao da su ranjeni vojnici prebačeni u bolnicu, a da je među njima nekoliko životno ugroženih.

Mještanin Martin Chombe je kazao da je bio u krevetu kada je čuo jaku eksploziju.

"Istrčao sam vani da vidim šta se dešava. Vidio sam mnogo ranjenih UN-ovih mirovnjaka kako viču i traže pomoć", kazao je Chombe.

I ranije su UN-ovi mirovnjaci bili meta sličnih napada u DR Kongu. U maju prošle godina dva vojnika iz Tanzanije su ubijena također na istoku Konga u kojem se vojska te afričke borbe često sukobljava sa pobunjenicima.

Trenutno u Demokratskoj Republici Kongo u mirovnoj misiji UN-a sudjeluje oko 18.000 vojnika.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.