14.11.2016. 12:50
0
Snimljen video predaje teroriste ISIS-a: Izađi vani, nećemo te ubiti!
Nakon što su snage iračke vlade zauzele Nimrud, drevni asirski grad koji je ISIS osvojio prije dvije godine, nastavljaju se borbe s džihadistima u predgrađima Mosula.

U nedjelju navečer procurile su snimke s bojišnice koje pokazuju kako snaga ISIS-a sve više kopni dok se njihovi borci nalaze u praktički bezizlaznoj situaciji. U jednom od tih snimaka na kameri je zabilježen trenutak kada su jedinice kurdskih Pešmerga opkolile grupicu ISIS-ovaca u jednoj zgradi te ih natjerale na predaju, prenosi Avaz.

Na početku snimke Pešmerge viču džihadistima da izađu van, uz obećanje da ih "neće ubiti". Kako bi ih uvjerili da nemaju izbora, vojnici ISIS-ovcima govore kako su već uhvatili njihove prijatelje, navodeći imena zarobljenih džihadista.

Nakon par minuta uvjeravanja iz ruševnog kućerka izlazi otrcani i prljavi džihadist duge i neuredne kose i brade. U znak predaje podigao je ruke visoko u zrak te u jednom momentu otkrio i razgolićeni torzo kako bi pokazao da ne nosi oružje, prenosi Avaz.

Nakon što su ga vojnici opkolili i pritisli uza zid on ih je uvjeravao da se neće raznijeti te odmah pitao koliko je njegovih prijatelja s njima. Kurdi mu odgovaraju da su ih ulovili petoricu, a on im je uzvratio informacijom da su u kući još trojica, možda četvorica džihadista koji su živi i ne žele se predati.

(Alen Avdić)

 
ISISVideo
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.