15.11.2016. 8:07
0
Merkel o migrantima: Dostojanstvo svakog čovjeka nepovredivo bez obzira na vjeru ili porijeklo
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je građane Njemačke da se zauzmu da njihova zemlja, kako je rekla, i dalje ostane otvoreno društvo.

"Svi smo sada pozvani da stavimo karte na stol i podignemo zastavu za Njemačku otvorenog uma", rekla je Merkel novinarima nakon 9. Integracionog foruma u Berlinu.

Također je poručila da je neophodno da se sve društvene strukture više otvore za integraciju migranata i izbjeglica.

"Dostojanstvo svakog čovjeka je nepovredivo, bez obzira na vjeru, porijeklo, seksualnu orijentaciju i druge karakteristike", kazala je Merkel.

Smatra da su migranti u Njemačkoj, kada im se osiguraju potrebni uvjeti i prilike, spremniji da učestvuju u društvenim procesima.

Upozorila je kako bi pobjeda Donalda Trumpa na izborima u SAD-u mogla ponovo razbuktati raspravu o migrantima u Njemačkoj.
 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.