15.11.2016. 16:54
0
"Jaja smrti" iz Poljske i dalje u Evropi
Bugarska agencija za sigurnost hrane povukla je s tržišta kokošija jaja uvezena iz Poljske zbog sumnje da su zaražena salmonelom.

Skoro 500.000 jaja proizvedena na dvije poljske farme vraćena su proizvođaču, dok je u Bugarskoj uništeno 80.000 jaja kojima je istekao rok trajanja, saopćeno je iz Agencije.

Naredba o povlačenju jaja s tržišta uslijedila je nakon upozorenja EU sistema za brzo upozorenje o sogurnosti hrane, a tokom istrage utvrđeno je da je dio jaja zaraženih salmonelom plasiran i na tržište Bugarske.

Nadležna poljska institucija za sigurnost hrane potvrdila je prisustvo salmonele na farmama sa kojih su jaja isporučena Bugarskoj. 

U Bosni i Hercegovini u ovoj godini nije bilo uvoza jaja porijeklom iz Poljske čije je konzumiranje dovelo do smrti petogodišnjeg dječaka Mirka Vidovića iz mjesta Bregana u Hrvatskoj, potvrdio je nedavno za "Avaz" Ljubomir Kalaba, direktor Ureda za veterinarstvo BiH.

(Dnevni avaz/Aldijana Kujović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.