16.11.2016. 21:55
0
Ilegalni alkohol ubio 21 osobu
Najmanje 21 osoba je umrla, a šest je prebačeno u bolnicu u istočnom Kamerunu nakon trovanja ilegalnim alkoholom, koji je proizveden u lokalnoj destileriji, rekli su regionalni zvaničnici.

Do nesreće je došlo nakon što je na zabavi u gradu Mindorou, na istoku zemlje, konzumiran odontol, jaka vrsta alkohola koji se dobija destilacijom palminog vina, kukuruza ili šećerne trske. 

"Kod nekih je je došlo do problema sa stomakom, gubitka vida ili svijesti. Na licu mjesta umrlo je 14 ljudi", rekao je Robert Maturin Bidđang, regionalni zvaničnik zdravstva. 

Lica bez svijesti prebačena su u lokalnu bolnicu, gdje je sedam ljudi umrlo. Još šest je zadržano na daljem liječenju. 

Odontol je popularan zbog visokog sadržaja alkohola i pristupačne cijene, ali njegova proizvodnja nije regulisana i u Kamerunu su česti smrtni slučajevi zbog konzumacije ovog pića.


(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.