21.11.2016. 9:26
0
Obama: Želim s Putinom dogovor o Ukrajini prije kraja mandata
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je rekao svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da želi da postigne dogovor, kojim će biti riješena kriza u Ukrajini, prije nego što napusti Bijelu kuću u januaru 2017. godine.

"Tražio sam od njega da svojim pregovaračima naloži da rade s nama, s Francuskom, Njemačkom, sa Ukrajinom, da vidi ako to možemo da riješimo prije kraja mog mandata", rekao je Obama na konferenciji za novinare u Limi po završetku samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC).

Govoreći o situaciji u Siriji, on je rekao da je predsjednik te zemlje Bashar al-Assad odlučio da je vrijedno toga da vidi svoju državu uništenu i svoje stanovništvo raseljeno kako bi ostao na vlasti.

Obama je istakao da nije optimističan o kratkoročnim izgledima za rješavanje situacije u toj zemlji, prenosi Reuters.

Obama je ocijenio da je umjerenoj opoziciji bilo teško da odstupi kada su Rusija i Iran odlučili da zračnom kampanjom podrže Assada, prenosi Tanjug. 


(Fena)

ObamaPutin
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.