21.11.2016. 16:30
0
Libija: Troje djece ubijeno u eksploziji autobombe u Bengaziju
Najmanje troje djece je ubijeno i 20 ljudi je ranjeno u eksploziji autobombe u libijskom gradu Bengaziju u ponedjeljak, saopćili su svjedoci i medicinski zvaničnik.

Reutersov novinar vidio je stup dima i plamenove na mjestu eksplozije u blizini gradske bolnice Jala, za koju svjedoci navode da je izazvana autobombom. Bolnički zvaničnik kazao je da su primljena tijela troje djece. 

Bengazi je poprište nekih od najtežih borbi između Libijske nacionalne vojske (LNA) i njenih protivnika predvođenih islamistima duže od dvije godine. LNA je ostvarila velike pomake u ovoj godini, ali se suočava s džepovima otpora u dijelovima grada.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad. Za nekoliko napada autobombama u posljednjim sedmicama odgovornost su preuzeli Vijeće šure revolucionara Bengazija (BRSC), vodeća grupa koja se bori protv LNA, i Islamska država, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.