23.11.2016. 20:58
0
U zračnom napadu ruskih snaga na naseljeno područje u Halepu poginulo najmanje 15 osoba, 50 ranjenih
U zračnom napadu ruskih snaga na područja pod kontrolom opozicionih snaga u Halepu u srijedu je poginulo najmanje 15, a ranjeno 50 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Husein Misri iz Civilne odbrane u Halepu za AA je istakao da su ruski avioni izveli napade na naseljena područja u istočnim i zapadnim dijelovima grada Halepa.

U napadima na naselje Mesekin Firdevs poginulo je šest, u Katirji i Mesekin Hanano po jedna, u Seyh Hidiru dvoje, a u Kafr Nahi pet civila, dok je 50 osoba ranjeno.

"Ruski avioni su bombardovali naseljeno područje u Kafr Nahi. Na mjestu koje su bombardovali nastao je krater dubine nekoliko metara. Sirijski režim nema oružje kojim bi prouzrokovali ovakve kratere. To imaju samo Rusi", rekao je Misri.

U istočnim dijelovima Halepa u napadima snaga lojalnih sirijskom režimu i ruskih snaga tokom prethodne sedmice poginula su 346 civila, dok je 1.160 ranjeno.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.