27.11.2016. 16:40
0
Javnost zgrožena: Na TV-u savjet ženama kako šminkom prikriti tragove nasilja
Javnost u Maroku burno je reagovala nakon što su u programu na državnom kanalu prikazani "savjeti" ženama na koji način pomoću šminke prikriti tragove porodičnog nasilja, prenosi Anadolu Agency (AA).
Britanski list "The Guardian" piše da je u emisiji Sabahiyat na televizijskom kanalu 2M prikazana šminkerica koja objašnjava na koji način prikriti tragove premlaćivanja na licu druge žene koja je prekrivena iscrtanim modricama.

"Nadamo se da će vam ovi trikovi pomoći da se lakše nosite sa svakodnevnim životom", poručuje šminkerica.

Sporni program emitovan je na državnoj televiziji 23. novembra, dva dana prije Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama.

Marokanska javnost burno je reagovala, a nekoliko stotina žena potpisalo je peticiju koja nalaže kanalu 2M da uputi javno izvinjenje, uz sankcije. 

Emiter je uklonio video sa svoje službene stranice, ali snimak je dostupan na Twitteru. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.