29.11.2016. 15:42
0
Avion koji se srušio u Kolumbiji ranije prevozio argentinsku fudbalsku reprezentaciju
Avion koji se srušio u utorak u Kolumbiji tri sedmice prije nesreće prevozio je argentinsku fudbalsku reprezentaciju.

U nesreći je poginulo 76 od 81 putnika i članova posade. U avionu se nalazila i prva postava brazilskog fudbalskog tima Chapecoense, koji su putovali u Kolumbiju na utakmicu regionalnog takmičenja. 

Argentinska fudbalska federacija potvrdila je informaciju da je avion koji je jutros pao, prevozio i argentinski tim. Reprezentacija Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prenstvo 2018 10. novembra igrala je protiv Brazila.

Reprezentacija je u novembru ovim avionom putovala od Buenos Airesa do Belo Horizontea i od Buenos Airesa do San Juana, saopćeno je iz Federacije.

Charter let sa ukupno 81 osobom srušio se na putu do međunarodnog aerodroma Medellin.

Prva od dvije finalne utakmice Kupa Južne Amerike trebalo je da bude odigrana u srijedu u Medellinu između Chapecoensea i Atletico Nacionala. Avion je prethodno sletio u Santa Cruzu u Boliviji. 

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.