30.11.2016. 10:18
0
Poljska: U nesreći u rudniku poginuo jedan, sedam rudara nestalo
U nesreći do koje je u utorak došlo u rudniku bakra na jugozapadu Poljske, poginuo je jedan, a sedam rudara je nestalo, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornica kompanije nadležne za rudnik Jolanta Piatek kazala je kako je do do nesreće došlo u rudniku koji se nalazi u blizini grada Polkowice. U rudniku se sinoć se osjetilo podrhtavanje tla na dubini od 1.100 metara.

Piatek je rekla kako se u rudniku nalazilo 16 rudara, a devet ih je izvučeno na površinu, ali je jedan preminuo. Spašeni rudari su hospitalizirani.

U nesreći do koje je došlo u istom rudniku 2013. godine bilo je zarobljeno 19 rudara koji nisu imali veće ozljede.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.