1.12.2016. 13:27
0
Najviši stupanj pripravnosti - Ruski ratni brodovi raspoređeni pored Krima
Ratni brodovi ruske crnomorske flote zauzeli su položaje na zapadnoj krimskoj obali u sklopu podrške zračnim odbrambenim snagama kao odgovor na početak ukrajinskog eksperimentalnog ispaljivanja projektila u blizini.

Kijev je počeo dvodnevno eksperimentalno ispaljivanje u četvrtak razljutivši Moskvu, koja je stavila zračne odbrambene snage na najviši stepen pripravnosti kazavši da se nada da ratne igre neće poremetiti međunarodne letove, prenosi Hina. 

"Ratni brodovi crnomorske flote ... zauzeli su pozicije pored krimske zapadne obale tokom trajanja planiranog ukrajinskog  testnog ispaljivanja projektila 1. i 2. decembra", rekao je vojni izvor u Krimu za agenciju RIA.

"Protuzračna odbrana na brodovima stavljena je na najviši stupanj pripravnosti. Njihova je oprema projektirana u prvom redu da potopi teške protubrodske projektile i krstareće projektile. Zajedno s kopnenim  jedinicama protuzračne odbrane smještenim na poluotoku brodovi su stvorili praktički neprobojan štit protiv neprijateljskih raketa", rečeno je.

Volodimir Križanovski, ukrajinski vojni dužnosnik, ranije je u četvrtak rekao na 112 tv kanalu da su vježbe počele te da se glatko odvijaju.

"Eksperimenti se izvode u skladu s međunarodnim pravom", rekao je Križanovski. Kazao je da se odvijaju najmanje 30 kilometara od krimskog zračnog prostora. "Stoga bi bilo pogrešno prigovarati Ukrajini", rekao je.

Rusija je pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. godine.

(FENA)

RusijaKrim
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.