4.12.2016. 16:12
0
Policajci greškom otvorili vatru jedni na druge, poginula petorica
Policajci u mjestu u blizini Kijeva, glavnog grada Ukrajine, tokom akcije organizirane s ciljem privođenja grupe lopova, greškom su otvorili vatru jedni na druge. U sukobu je ubijeno pet policajaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Savjetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Gerašenko, putem društvenih mreža je saopćio kako je policija pripremila plan i akciju da privede grupu kradljivaca. Policija je dobila dojavu da će grupa u pomoć organizirati pljačku kuće u selu Knjažiči u blizini Kijeva, nakon čega je poslana specijalna jedinica na teren. Dva policajca u civilu smještena su u objekat na gradilištu pored kuće koja je trebala biti opljačkana kako bi pratili osumnjičenike.

Prije akcije oglasio se alarm na kući pored njihove lokacije, zbog čega je drugi tim poslan na teren. Policajci su primjetivši dvije osobe na gradilištu priveli ih, jer su mislili da je riječ o lopovima. Specijalni tim je primjetivši da su članovi njihovog tima smješteni u kombi, smatrali da su ih oteli lopovi.

U sukobu do kojeg je došlo između specijalne jedinice i drugih policajaca, poginulo je pet policajaca, od toga jedan iz specijalne jedinice.

Pokrenuta je istraga o ovom događaju.

(Anadolu Agency)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.