5.12.2016. 15:12
1
Istražitelji slijede trag: Zadnja šansa da pronađu Madeleine McCann
Scotland Yard slijedi trag koji bi mogao biti posljednja šansa da se pronađe Madeleine McCann koja je 2007. godine nestala u Portugalu. Provjeravaju tezu da su Maddie oteli trgovci ljudima.

Dosad je na potragu za Maddie potrošeno više od 15 miliona eura. Prema Daily Mailu posebna komisija koja se bavi njezinim nestankom dobila je, najvjerojatnije posljednji put novac, tačnije 113.420 eura  kako bi nastavili potragu i to upravo u smjeru najnovijeg traga, prenosi 24sata.hr.

Istražitelji će ispitati činjenicu da li je Madeleine bila oteta i koncentrirat će se na evropske bande. Istražitelji kažu kako se nadaju da je Maddie još živa, no boje se da su je krijumčari možda prodali pedofilima ili roditeljima bez djece.

Teorija nije nova

Ta teorija postoji još od 2007. godine. U to su posumnjali privatni detektivi koje su unajmili roditelji nestale Maddie. Oni su rekli kako su na plaži kod resorata u kojem se obitelj odmarala "vrebali" krijumčari koji su tražili žrtvu. Svjedok je ispričao kako je u nekoliko dana prije nestanka Madeleine McCann vidio sumnjivu osobu, piše 24.sata.hr.

Privatni detektivi sumnjaju da su Madeleine i njezine roditelje krijumčari fotografirali i kasnije  je osoba koju su unajmili otela ne temelju tih slika. Još u martu 2008. godine Scotland Yard je proslijedio portugalskim vlastima informacije o grupi pedofila iz Belgije. Ta je grupa tri dana prije nestanka Madeleine McCann "naručila" otmicu male djevojčice. 

Madeleine McCann imala je četiri godine kada je nestala iz apartmana u resortu u regiji  Algarve u Portugalu. Bila je na odmoru s roditeljima, blizancima bratom i sestrom koji su mlađi od nje te porodičnim prijateljima i njihovom djecom. Roditelji i njihovi prijatelji su otišli na večeru u restoran koji je bio oko 50 metara udaljen od apartmana u kojima su djeca spavala. Nekoliko puta su otišli do apartmana i provjerili djecu, a onda je majka oko 22 sata shvatila da Maddie nema. 

 

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.