5.12.2016. 23:02
0
Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Alepu
Rusija i Kina stavile su danas veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, kojom bi se zatražilo sedmodnevno primirje u sirijskom gradu Alepu, pri čemu Rusija tvrdi da bi se time pobunjenicima omogućilo da se pregrupišu i da je potrebno vrijeme za razgovore Washingtona i Moskve.

To je šesti put da je Rusija uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti o Siriji od 2011. godine, a peti put da je Kina blokirala takvu akciju, prenosi agencija Reuters.

I Venecuela je glasala protiv rezolucije, čiji su nacrt izradili Novi Zeland, Egipat i Španija, dok je Angola bila uzdržana.

Ostalih 11 država članica Vijeća sigurnosti UN-a glasale su u korist rezolucije, navodi britanska agencija.

(Fena)

UNAlepVeto
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.