8.12.2016. 16:29
0
Vatikan insistira da homoseksualci ne mogu postati katolički svećenici
Novi dekret o edukaciji rimokatoličkih svećenika, koji je objavljen jučer, naglašava obaveznu apstinenciju od seksa, kao i zabranu pristupanja Svetom Redu homoseksualcima i svima koji podržavaju “gej kulturu”, piše AFP.

- Crkva, iako duboko poštuje dotične osobe, ne može primiti u sjemenište ili u Sveti Red one koji prakticiraju homoseksualnost, pokazuju duboko ukorijenjene homoseksualne tendencije ili podržavaju ono što se naziva gej kulturom, navodi se u ovom dokumentu.

Papa Franjo je odobrio ovaj novi sveobuhvatni vodič za edukaciju katoličkog svećenstva od 100 stranica i on je objavljen u Osservatore Romano, službenom glasniku Vatikana.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.