10.12.2016. 12:42
0
Pedofilski skandal trese britanski fudbal: Matt Le Tissier tvrdi da je morao ići na "gole masaže" kod trenera
Veliku Britaniju potresa skandal vezan za pedofiliju u fudbalu i svakog dana se u medijima pojavljuju novi detalji, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Sada na tom slučaju rade policajci iz 20 stanica. Trenutno se, prema lokalnim medijskim izvještajima, broj otkrivenih žrtava popeo na 350 ljudi.

U skandal je umiješano čak 98 klubova, počevši od članova Premier lige, pa sve do onih u amaterskim ligama. Naravno, nisu svi ti klubovi pod istragom, ali su uključeni na neki način. Istraga obuhvata period od više od 30 godina unazad.

Pandorinu kutiju su otvorili nekadašnji igrači koji su kao mladi bili žrtve trenera. Među prvima je sada u javnost istupio Russell Davy (50), koji je još 1986. pokušao da dopre do Engleskog fudbalskog saveza pisavši mu o zlostavljanju. Tada je opisao sve što mu je radio skaut Chelseaja, Andy Hay.

Između ostalih, oglasio se i legendarni igrač Southamptona, 48-godišnji Matt Le Tissier tvrdeći da je kao dijete morao da ide na "gole masaže" kod trenera Boba Higginsa, protiv kojeg je pokrenuta istraga. Inače, Higgins je važio za odličnog lovca na talente, a između ostalih otkrio je i velikog Alana Shearera.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.