12.12.2016. 21:34
0
McCain: Ne znamo koja je bila namjera ruskih hakera
Nema podataka da je rusko hakovanje američkih političkih organizacija bilo usmjereno na kreiranje rezultata predsjedničkih izbora 2016. godine, rekao je republikanski senator John McCain

McCainovi komentari su u suprotnosti sa tvrdnjom višeg američkog obavještajnog oficira da je američka služba zaključila sa velikim stepenom sigurnosti da su Rusi koristili hakerske napade kako bi potkopali kandidaturu demokrate Hillary Clinton.

"Očigledno je da su Rusi hakovali naše kampanje, ali ne postoje informacije da su imali namjeru da utječu na rezultate izbora i zbog toga treba da izvršimo kongresnu istragu", rekao je McCain u intervjuu za Reuters.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.