16.12.2016. 20:37
0
Yildirim: Pogrešno je koristiti jednu terorističku organizaciju da bi se uništila druga teroristička grupa
Premijer Turske Binali Yildirim je u petak istakao da je krajnje pogrešno koristiti jednu terorističku organizaciju kako bi se uništila druga teroristička grupa

"Najveća moguća nesmotrenost je koristiti jednu terorističku organizaciju kako bi uništili drugu terorističku grupu. Recimo da uz pomoć jedne zterorističke organizacije uništite ISIS, koju ćete onda terorističku organizaciju koristiti kako bi uništili tu koju ste koristili? Koristili ste Talibane da bi uništili Al-Kaidu, ali sada su vam upravo Talibani postali glavobolja. Kako ćete njih uništiti? Zato, nadam se da će, dok još uvijek nije kasno, nova američka administracija okrenuti glavu od ove nemoralne prakse, te da će uvažiti ova upozorenja Turske, koja je godinama njen prijatelj i saveznik", poručio je turski premijer Yildirim.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.