25.12.2016. 12:54
0
Nema preživjelih u padu aviona Tu-154
Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je da nema preživjelih u jutrošnjoj avionskoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Sochija kada je avion sa 92 putnika i člana posade pao u Crno more, javlja Anadolu Agency (AA).

Ruski putnički avion Tu-154 s 92 putnika i člana posade, koji je letio prema Siriji, pao je jutros u Crno more, nekoliko minuta nakon polijetanja iz Sochija. Avion ministarstva odbrane Rusije Tu-154 prevozio je poznati hor Alexandrov na koncert u ruskoj zračnoj bazi u regiji Latakija.

Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je da nema preživjelih u nesreći, a da se u avionu nalazilo 64 muzičara, devet novinara, osam vojnika, jedan predstavnik nevladine organizacije, dva zvaničnika Ministarstva i osam članova posade.

U toku je opsežna akcija potrage za avionom u Crnom moru u kojoj učestvuju brojne ekipe spasilačkih službi sa četiri broda i pet helikoptera.

Ruski mediji javljaju da su pronađene olupine srušenog aviona i da su iz mora izvučena najmanje četiri beživotna tijelo stradalnika.

Ministarstvo je također saopćilo da je avion Tu-154 proizveden prije 30 godina i da je posljednji put bio na popravci krajem 2014. godine. Od 1983. godine avion Tu-154 sakupio je 6.689 sati letenja, a redovni pregled letjelice izvršen je u septembru ove godine. 

"Avionom Ministarstva odbrane Rusije upravljao je iskusni pilot Roman Volkov. Riječ je o pilotu prve klase sa više od 3.000 sati letenja", navodi se u saopćenju Ministarstva. 
Spasilačke službe su dijelove aviona pronašle 1,5 kilometara od obale na dubini od 50 do 70 metara.

Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov ranije je saopćio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin informisan o tragediji. Akcijom spašavanja lično rukovodi ministar odbrane Sergei Shoigu.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.