25.12.2016. 20:30
0
Erdogan pozvao Putina nakon pada ruskog aviona, razgovarali i o Siriji
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je danas svog kolegu, ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon tragičnog pada ruskog aviona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Erdogan je ruskom kolegi izrazio sućut nakon jutrošnjeg pada ruskog aviona u Crno more.

Dvojica lidera razgovarali su i o najnovijim dešavanjima u ratom zahvaćenoj Siriji kao i proširenju prekida vatra na područje cijele zemlje.  

Sirija je u ratu od 2011. godine kada su snage odane predsjedniku Basharu al-Assadu ugušile prodemokratske proteste inspirisane Arapskim proljećem, neočekivanom žestinom.

Turska je pokrenula vojnu operaciju "Štit Eufrata" krajem augusta ove godine kako bi očistila svoj pogranični dio od terorističkih prijetnji.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.