28.12.2016. 21:59
0
Washington vjerovatno već sutra uvodi sankcije Moskvi
Američki predsjednik Barack Obama mogao bi već sutra da uvede sankcije Rusiji zbog navodnog miješanja u ovogodišnje predsjedničke izbore u SAD, prenose američki mediji.

"Ovaj korak bi vjerovatno uključio nove sankcije i diplomatske mjere koje bi bile proporcionalan odgovor", izjavio je jedan zvaničnik za CNN.

Očekuje se da bi zvaničnici SAD mogli imenovati pojedince koje smatraju odgovornim za navodnu rusku kampanju dezinformisanja, kao i za hakerski napad kojem je tokom kampanje bio izložen kandidat Demokratske stranke Hilari Klinton. 

Osim toga, Vlada SAD mogla bi da preduzme i neke nenajavljene akcije, prenosi "Sputnjik". 

Rusija odbija svaku umiješanost u hakerske napade, nazivajući optužbe apsurdnim i pokušajem da se pažnja domaće javnosti skrene sa pitanja korupcije i drugih problema. 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će Rusija uvesti kontramjere u slučaju da Washington primjeni nove sankcije.

(SRNA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.