29.12.2016. 9:48
0
Istraga o FETO-u u Turskoj: Izdat nalog za privođenje 70 policajaca
Po nalogu Tužilaštva u Ankari, u sklopu istrage o terorističkoj organizaciji FETO/PDY izdat je nalog za privođenje 70 turskih policajaca, među kojima ima i ranije suspendovanih iz službe. Tim povodom jutros su u pet turskih gradova pokrenute akcije privođenja

Odjel Tužilaštva u Ankari za borbu protiv organizovanog kriminala već je pokrenuo akciju privođenja turskih policajaca, za koje je utvrđeno da su koristili ByLock, a radi se o kanalu tajnog komuniciranja među članovima terorističke organizacije FETO koji su infiltrirani u državne i javne institucije Turske.

Akcija privođenja turskih policajaca je u toku, a ona se provodi u najmanje pet turskih gradova. Među policajcima za kojima je raspisan nalog za privođenje, ima i službenika koji su ranije razriješeni dužnosti.

"ByLock" je sistem šifrovane komunikacije koju su koristili članovi terorističke organizacije FETO koju vodi Fetullah Gulen, a koja je odgovorna za krvavi neuspjeli pokušaj državnog udara u Turskoj 15. jula ove godine. Posredstvom tog kanala komunikacije, rukovodstvo FETO-a je svojim članovima slalo naredbe i upute za terorističke aktivnosti kojima ta organizacija podriva sistem i državu u Turskoj. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.