31.12.2016. 12:41
0
Malta od sutra na čelu EU
Malta sutra preuzima predsjedništvo EU od Slovačke.

Malta će na čelu EU biti do juna 2017. godine, kada će kormilo preuzeti Estonija. Prema riječima predsjednika parlamentarnog odbora Malte za fondove EU i predsjedavanje EU Jan Borga, prioriteti te zemlje biće rješavanje pitanja migranata i približavanje građana EU.

Lokalni mediji na Malti podsjećaju da će i pregovori o izlasku Britanije iz EU početi u martu, na sredini mandata Valete na čelu evropskog bloka. Najavljujući prvo predsjedavanje Malte od kako je 2004. godine ušla u EU, Borg je ocijenio da evropski blok mora da bude fleksibilniji kako bi se pobrinuo za različite potrebe članica i obnovio vjeru u evropski projekat.


(Srna)

MaltaEU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.