2.1.2017. 8:37
0
Crna statistika Chicaga u 2016. godini: U 3.550 oružanih napada 762 mrtvih
U 3.550 oružanih napada, koliko ih je u Chicagu, u SAD-u, izvedeno tokom 2016. godine, ubijene su 762, a ranjena 4.331 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Čikaška policija objavila je statističke podatke o kriminalnim radnjama u tom gradu tokom proteklih 12 mjeseci. Zvaničnici policije Chicaga su smrt nekoliko stotina i ranjavanje nekoliko hiljada ljudi nazvali "neprihvatljivim" i dodali kako su nasilni događaji dosegli najviši nivo u protekle dvije decenije. 

Pripadnici policije su saopćili kako su veliki broj napada u kojima je korišteno oružje bez dozvole izveli pripadnici bandi. Tokom 2016. godine, pripadnici sigurnosnih snaga zaplijenili su 8.300 komada oružja bez dozvole. 

Osim toga, prošle godine zaposleno je oko hiljadu novih pripadnika čikaške policije koja u okviru efikasnije borbe protiv nasilja namjerava formirati lokalne jedinice za otkrivanje kriminala i obavještavanje. Također, policija investira u tehnologiju koja će pomoći u suzbijanju napada te sarađuje sa zakonodavnim organima o uvođenju oštrijih kazni za one koji ponove zločin "krijumčarenje oružja".

Posebno veliki broj nasilnih događaja dešava se na jugu i zapadu Chicaga.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.