2.1.2017. 8:42
0
Požar na brodu u kojem su poginule 23 osobe vjerovatno uzrokovao kratki električni spoj
Indonežanske vlasti nastavile su u ponedjeljak potragu za 17 nestalih u požaru koji je zahvatio trajekt u blizini glavnog grada Jakarte pri čemu su poginule najmanje 23 osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Brod je u nedjelju prevozio oko 200 ljudi iz luke Muara Ange u Jakarti prema Tindungu, otočnom izletišu na otoku Seribu smještenom nedaleko od Jakarte, kada je na njemu izbio požar.

Prema podacima tamošnjih medija, spasilačke službe tragaju za 17 osoba, dok je oko 190 putnika spašeno.

Direktor Agencije za suzbijanje katastrofa u Jakarti Deni Wayuu je u ponedjeljak izjavio da je više od 48 preživjelih zadržano u bolnicama.

"Oni su pretrpjeli opekotine različitog stepena. Neki od njih moraju ostati na daljem liječenju", rekao je Deni za državni radio.

Iako je istraga o uzroku požara još uvijek u toku, direktor Vatrogasne brigade Sjeverne Jakarte Satriadi Gunawan je izjavio u nedjelju poslijepodne kako je moguće da je požar uzrokovao kratki električni spoj.  

Vlasti u Indoneziji će također pokrenuti istragu u vezi s, kako su kazali, očitim nepodudaranjem između broja putnika navedenih na spisku i onog koji je bio na brodu u trenutku nesreće. 

Šef odjela za transport u Jakarti Andriansyah potvrdio je da je brod imao kapacitet od 259 putnika te da postoje informacije da je u njemu u trenutku nesreće bilo oko 300 ljudi. 

U Indoneziji je pomorski saobraćaj rasprostranjen, a brodske nesreće su česte i najviše ih uzrokuju pretrpanost i loši sigurnosni uslovi.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.