5.1.2017. 11:21
0
Rusija žestoko uzvratila na američke optužbe o taktici "spržene zemlje" u Siriji
Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je koalicija pod američkim vodstvom nanijela značajne štete u Siriji, odbacujući optužbe čelnika CIA-e da Rusija koristi taktiku "spržene zemlje" u toj bliskoistočnoj zemlji.

Direktor CIA-e John Brennan izjavio je da Rusija provodi taktiku spržene zemlje koja je dovela do razaranja i pogibija hiljada nevinih ljudi.

-Međunarodna koalicija pod američkim vodstvom od 2012. sistematski i konzistentno je uništavala svu ekonomsku infrastrukturu u Siriji kako bi oslabila legitimnu vladu, dugo prije početka operacije ruskog zrakoplovstva u toj zemlji - izjavio je general major Igor Konašenkov, portparol ruskog  ministarstva odbrane.

On je optužio koaliciju za patnje sirijskih civila koje su stvorile milione izbjeglica.

Pod bombardovanjima Sjedinjenih Država i njihove koalicije, pogoni za proizvodnju nafte pali su u ruke militanata tzv.Islamske države i omogućili su radikalima da zarade desetke miliona dolara od ilegalne prodaje nafte svakog mjeseca i da regrutuju plaćenike širom svijeta, dodao je portparol.

- Prije ili kasnije za sve to (Sjedinjene Države i koalicija) morat će da daju odgovor - izjavio je Konašenkov, prenosi Xinhua.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.