9.1.2017. 13:50
0
Stier potvrdio da su zapaljena Inina postrojenja u Siriji
Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier potvrdio je u ponedjeljak kako su snage tzv. Islamske države zapalile Inina postrojenja u Siriji, a za daljnju procjenu situacije zatražit će se potpuna potvrda i procjena šteta.


 "Prva izvješća koja smo dobili potvrđuju tu informaciju, međutim još ćemo tražiti potpunu potvrdu i procjenu štete. To očekujemo da dobijemo kako bi mogli i dalje procijeniti situaciju", izjavio je Stier odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilježavanja 25. godišnjice pogibije članova promatračke misije Europske zajednice u Podrutama, prenosi Hina. 

Upitan ima li podatke o kojem bi se iznosu šteta moglo raditi, Stier je samo ponovio da treba dobiti procjenu kakva bi bila eventualna šteta.

"Zatražili smo i još ćemo dobiti ta izvješća", odgovorio je ministar vanjskih poslova.

Kako pišu mediji, teroristi tzv. Islamske države digli su u zrak plinsko postrojenje Hayan, koje se nalazi 100 kilometara istočno od Homsa. Organizacija se operacijom pohvalila putem Amaq Newsa, njihovog propagandnog kanala.

Ina je u Siriji bila prisutna od 1998. godine, kada je provodila istraživanja i proizvodnju temeljem potpisanih Sporazuma o podjeli proizvodnje na blokovima Aphamia i Hayan. No, zbog političke i sigurnosne situacije u Siriji Ina je u veljači 2012. godine suspendirala sve svoje aktivnosti na spomenutim blokovima.

Iz Ine je još uvijek čeka službena potvrda toga događaja.

Cijena dionice Ine na Zagrebačkoj burzi u prijepodnevnom trgovanju u ponedjeljak pala je 3,39 posto, na 2.900 kuna, uz 84.100 kuna prometa te je bila među najvećim gubitnicama.

(FENA)

INASirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.