13.1.2017. 14:40
0
Turska vojska ubila 41 militanta IS-a u Siriji
Najmanje 41 militant tzv. Islamske države ubijen je i 187 meta koje pripadaju teroristima pogođeno je u napadima turske vojske u gradu Al-Bab u sjevernoj Siriji u proteklih 24 sata, objavio je u petak generalštab Turske vojske.

Sudeći po Turskoj vojsci, 177 položaja koji pripadaju teroristima je granatirano, uništavajući odbrambene položaje, skloništa i komandne centre, kao i oružje i vozila. Ukupno deset zračnih udara je izvedeno u oblastima  Suflaniyah i Bzagah u blizini Al-Baba u sjevernoj Siriji, uništavajući četiri skloništa, četiri štaba i dva vozila s naoružanjem.

Ukupno  2.917 improviziranih eksplozivnih naprava i 43 mine su uništene od početka operacije, dodaje vojska.

Turska vojska je pokrenula operaciju "Štit Eufrata" u augustu prošle godine i protiv samoproglašene  Islamske države i protiv Jedinica narodne zaštite (YPG) sirijskih Kurda, vojnog krila Stranke demokratske unije (PYD) sirijskih Kurda.

Turska smatra YPG i PYD terorističkim organizacijama zbog njihovih veza sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK), prenosi Xinhua.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.