15.1.2017. 13:43
0
Iran: Neće biti ponovnog pregovaranja o nuklearnom programu
Zamjenik ministra vanjskih poslova Irana Abbas Araghchi izjavio je u nedjelju kako neće biti ponovnog pregovaranja oko dogovora između te zemlje i svjetskih sila o iranskom nuklearnom programu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Araghchi je na konferenciji za medije, povodom obilježavanja prve godišnjice provedbe sporazuma, izjavio da nova američka administracija na čelu sa Donaldom Trumpom ne može napustiti dogovor.

Trump je tokom predsjedničke kampanje kritikovao nuklearni sporazum obećavši kako će o istom ponovo pregovarati. On, međutim, nije precizirao svoje planove nakon što je izabran za novog predsjednika SAD-a.

Araghchi je podsjetio na ranija upozorenja iranskog vrhovnog vođe Ayatollaha Alija Khameneija, koji je javno izjavio da "ukoliko druga strana prekrši dogovor, ukoliko pocijepaju sporazum, mi ćemo ga spaliti".

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.