15.1.2017. 21:44
0
Zlostavljali su je godinama, živjela je u paklu: Majka četvoro djece nije imala para, pa je ovako sama sagradila kuću
Kara Brukinske, majka četvoro djece iz Arkansasa, oduševila je milione ljudi koji su čuli njenu priču. Nakon nasilnih veza, dva braka u kojima je bila žrtva zlostavljanja i uhođenja od strane mentalno oboljelog čovjeka, Kara je odlučila da je “njenoj djeci i njoj potrebno nešto drugačije”.

– Osjećala sam se posramljeno, bila sam zabrinuta da moja djeca ne cijene sebe i nemaju
samopouzdanja – priča ova žena.



Kara je željela novi početak za svoju porodicu. Nažalost, nije imala sredstava da priušti sebi novu kuću, ali je to nije zaustavilo. Odlučila je da je potpuno sama sagradi.



Sve je počelo 2007. godine, kada je tornado uništio njenu kuću. Uzela je 150.000 dolara (oko 140.000 eura) kredita od banke, “naoružala” se Jutjub tutorijalima i uz pomoć djece i porodice uspjela je da sagradi njihovu porodičnu kuću iz snova, prenosi “Telegraf“.

Prošli su kroz sve – od kopanja temelja do zidanja zidova kuće.

Za Karu i njenu djecu kažu da su “neustrašivi” i da zajedno mogu sve.




(Telegraf/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.