16.1.2017. 19:30
0
Njemačka se priprema za moguće hakerske napade tokom predstojećih izbora
Njemačka se priprema za moguće hakerske napade tokom predstojećih izbora.


Kako pišu njemački mediji, Vlada Njemačke i Državna izborna komisija upozoravaju na moguće hakerske napade koji će imati za cilj manipuliranje predizbornom kampanjom uoči parlamentarnih izbora, te već poduzimaju određene mjere.

"Pripremamo se punom parom ukoliko bi se suočili s raznim verzijama mogućih hakerskih napada", rekao je Dieter Serreither, šef Državne izborne komisije.

Istakao je da su u tom cilju povećani kapaciteti radne grupe za odbranu od hakerskih napada i utjecaja na predizborne kampanje.

Ministar pravosuđa Njemačke, Heiko Maas, također je istakao da postoji mogućnost da Njemačka u izbornoj godini bude jedan od ciljeva hakerskih napada iz inozemstva, pri čemu je posebno upozorio na Rusiju.

"Iza hakerskih napada na Bundestag i njemačke političke stranke stoje nedvosmisleno ruske grupe", rekao je Maas za "Welt am Sonntag".

Predsjednik Bundestaga Norbert Lammert je također upozorio stranke na hakerske napade u izbornoj godini.

Podsjetimo, parlamentarni izbori u Njemačkoj održat će se u septembaru tekuće godine.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.