16.1.2017. 22:40
0
Kurtulmus: Terorističke organizacije imaju zajedničkog neprijatelja, Tursku
Zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmus govoreći o terorističkom napadu u noćnom klubu Reina, u Istanbulu, u novogodišnjoj noći rekao je kako je riječ o planiranom napadu u kojem je sudjelovala i obavještajna služba.

Kurtulmus je u intervjuu za turski medij ”A Haber” govorio o borbi protiv terorizma, ustavnim promjenama u Turskoj, ekonomiji, te situaciji u Siriji.

On je istakao kako terorističke organizacije koje se bore protiv Turske, mogu imati različite orijentacije, ali da im je cilj isti, a to je zemlju baciti na koljena.

Zamjenik turskog premijera ističe, kako su terorističke organizacije PYD-PKK-a, ISIS i FETO pijuni i da iza njih stoje pravi igrači.

”Uz pomoć ovih mašica nastoje spriječiti Tursku da na siguran način napreduje, nastoje je oboriti na koljena. Riječ je o takvoj igri. Turska je jedina zemlja koja se može boriti protiv igre koja se igra na ovom području”, naglasio je Kurtulmus.

On je osim toga upozorio da postoji mogućnost udruživanja terorističkih organizcija protiv zajedničkog neprijatelja – Turske.

Ipak, Kurtulmus je naglasio kako će se kao narod suprostaviti svim ovim organizacijama i da će biti poražene, te da se nakon određenog vremena neće sjećati ni njihovog imena.

Govoreći o situaciji u Siriji, istakao je kako se već nekoliko mjeseci radi sa Rusijom na tome da se proširi dogovor o prekidu vatre i da bude uspostavljen mir u Siriji.

Rezultat tih razgovora je sastanak u Astani, što je značajan pokazatelj uspjeha Turske sa aspekta politike, a kada je riječ o Siriji.

Kurtulmus je govorio i o odnosima sa Irakom te dodao kako će Turska sa susjednim zemljama na brz način razviti prijateljske odnose.

”Čini se da napad u Reini planiran napad i da je sudjelovala i krajnje profesionalna obavještajna služba, a ne samo jedna teroristička organizacija. Imamo mnogo privedenih, mnogo uhapšenih. Pojavljuju se informacije o napadu. Koliko znam, malo sporije se pojavljuju, ali na kraju napad u Reini bit će rasvjetljen”, istakao je Kurtulmus.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.