17.1.2017. 10:09
0
Iz izraelskog zatvora pušten Lider palestinskog islamskog pokreta Raid Salah
Lider Palestinskog islamskog pokreta Raid Salah koji je prije devet mjeseci bio uhapšen u Izraelu, puštenje na slobodu.

Advokat Salaha, Halid Zebarika je izjavio da je zvanično potvrđeno da je pušten na slobodu, prenosi TRT.

Zebarika je rekao da još nije poznato u kojem se zatvoru nalazi Salah, i istakao da čekaju ispred zatvora „Rimon“, i da još uvijek  nije siguran da je Salah upravo u ovom zatvoru.

On je istakao da se vode napori kako bi se od izraelskih zvaničnika dobile informacije o lokaciji na kojoj se nalazi Šejh Salah.

Lider Palestinskog islamskog pokreta Šejh Salah je prije devet mjeseci održao hutbu zbog koje je optužen da poziva na nasilje i  18.aprila prošle godine osuđen na devetomjesečnu zatvorsku kaznu.

Salah se u zatvoru u mjestu Buru Seba nalazio u ćeliji, gdje je od maja mjeseca sam boravio devet mjeseci.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.