17.1.2017. 10:27
0
Kina: Zvaničnik suspendovan jer je Mao Zedonga nazvao “đavolom”
Kineski zvaničnik dobio je suspenziju nakon što je na jednoj od društvenih mreža bivšeg predsjednika ove zemlje Mao Zedonga nazvao “đavolom”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zuo Cunhi je bio zamjenik direktora Ureda za kulturu, radio, film i televiziju u sjevernoj kineskoj pokrajini Hibey. Nakon postova objavljenih na jednoj društvenoj mreži, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Cunhi je na društvenoj mrezi SinaWeibo, inače alternativnoj platformi za Twitter koji je u ovoj zemlji zabranjen, kineskog državnika Mao Zedonga okarakterisao je kao “đavola”, te iznio uvredljive poruke u vezi sa proslovom povodom Maovog rođendana. 

Cunhijev profil na ovoj društvenoj mreži, na kojem je napisano i da je “kinesko društvo postalo ekstremno kapitalističko”, je zatvoren, a zamjenik direktora je suspendovan sa dužnosti.

Mao Zedong bi je kineski političar, vojskovođa, revolucionarni vođa i državnik koji se smatra najvažnijom ličnošću u modernoj kineskoj historiji i jednom od najvećih ličnosti 20. vijeka.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.