17.1.2017. 12:00
0
Nakon tri godine obustavljena potraga za nestalim malezijskim avionom
Nakon skoro tri godine, potraga za nestalim avionom kompanije Malaysia Airlinesa završila je bez rezultata i razočaravajuće nakon što su izvršena dubinska pretraga Indijskog okeana tokom koje nisu pronađeni ostaci aviona, prenosi Independent.

Potraga je službeno obustavljena nakon što je posada završila pretragu koja je obuhvaćala prostor od 120.000 kvadratnih metara, navodi se iz zajedničkog  koordinacionog centra. 

-Uprkos svim naporima i korištenju najsavremenije tehnologije, kao i angažmanu stručnjaka, potraga nažalost nije dala rezultate, a zajedničku izjavu o obustavi potrage potpisali su malezijski ministar za transport Liow Tiong Lai, australijski ministar infrastrukture i transporta Darren Chester i kineski ministar transporta Li Xiaopeng, prenosi turska novinska agencija Anadoliju.

Članovi porodice nastradalih su molili zvaničnike da se potraga za avionom nastavi. 

-Sve što se dešavalo, samo je izazvalo dodatne frustracije kod ljudi - kazala je Grace Nathan, Malezijka čija je majka nestala u avionskoj nesreći.

Ovo će izazvati daljnje frustracije, a mi se nadamo da će potraga ipak biti nastavljena. Pretraženo je 120.000 kvadratnih metara, a šta je sa preostalih 25.000 - rekla je Nathan. 

Avion na letu MH370 Malaysia Airlinesa sa svih 239 osoba koje su se nalazile u avionu je 8. marta 2014. poletio iz Kuala Lumpura za Peking ali je ubrzo nakon polijetanja isključen komunikacijski sistem koji prenosi najvažnije tehničke podatke o njegovom letu.

Nakon sat vremena, prestao je slati signale kontroli leta. I dalje nije poznato zašto je promijenio smjer i nestao s radara.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.