18.1.2017. 20:00
0
Francuska: Lopov odnio dijamante vrijedne 15 miliona eura
Pljačkaš naoružan pištoljem i bombom ukrao je danas dijamante u francuskom gradu Kanu u vrijednosti od 15 miliona eura i mirno pobjegao pješke, rekli su zvaničnici.

Muškarac star oko 30 godina, nepokrivenog lica, osim sunčanih naočara, ušao je u luksuznu juvelirnicu na šetalištu Kroazeta i prvo se predstavio kao kupac. 

"Tražio je ukrase od dijamanata u ime sponzora. Prodavačici se učinio sumnjiv pa mu je dala katalog", rekao je tužilac. 

On je zatim izvadio automatski pištolj kalibra 7,65 i bombu i naredio prodavačicama da otvore vitrine. 

Jedan od pripadnika obezbjeđenja morao da je legne na pod. Niko nije povrijeđen u ovoj pljački koja je trajala oko osam minuta, rekao je izvor blizak istrazi. 

U julu 2013. godine, muškarac je ukrao nakit i dijamante u vrijednosti od 103 miliona eura sa izložbe u hotelu Carlton. Ni lopov ni nakit nisu pronađeni. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.