18.1.2017. 23:00
0
''Dobri američko-ruski odnosi su u interesu svijeta''
Američki predsjednik Barack Obama rekao je da su konstruktivni odnosi sa Rusijom u interesu SAD i svijeta.

On je na posljednjoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući na mjestu predsjednika SAD rekao da je povratak Rusije "neprijateljskom duhu" pod vođstvom predsjednika Vladimira Putina otežao te odnose. 

"Mislim da je u interesu Amerike i svijeta da imamo konstruktivne odnose sa Rusijom", rekao je Obama dva dana prije primopredaje dužnosti novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu. 

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su mnoge demokrate najavile da će bojkotovati inauguraciju Trampa, Obama je rekao da zna da će on prisustvovati, javlja večeras mreža CBC.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.