19.1.2017. 11:35
0
Lavina zatrpala hotel u Italiji, veliki broj mrtvih osoba
Lavina je zatrpala hotel Rigopiano di Farindola u Italiji, a BBC javlja da ima mnogo mrtvih, prenosi Patria. Lavina je zatrpala luksuzni hotel u blizini planine Gran Sasso u regiji Abruzzo još sinoć, nakon što je serija potresa pogodila centralnu Italiju. Spasilačke službe cijelu su se noć probijale do hotela.

Djelatnici spasilačkih službi javljaju da je u hotelu u trenutku kada se lavina spustila bilo najmanje 20 turista i sedmero zaposlenika. "Ima mnogo žrtava", kazao je šef spasilačkih ekipa Antonio Crocetta

Do lavine je došlo zbog velike količine snijega koja je pala na tom području, a pokrenula ju je serija potresa koja je jučer pogodila centralnu Italiju. Prvo se urušio krov hotela, što su uočili lokalni stanovnici i alarmirali spasilačke službe. Zbog velike količine snijega i neočišćenih cesta spasilačke ekipe satima su se probijale do hotela i na kraju do njega stigle tek oko 4 sata ujutro.

Corriere della Sera objavila je da je u hotelu 27 ljudi, uključujući dvoje djece. Neko od zarobljenih spasiocima je, prema pisanju italijanskih medija, poslao poziv upomoć SMS-om: "Pomozite nam, umrijet ćemo od hladnoće".

Tv kanal SkyTG24  javio je da su neki poginuli pronađeni u hotelu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.