19.1.2017. 20:20
0
Njemačka donijela zakon o legalizaciji u medicinske svrhe
Za teško oboljele pacijente, koji nemaju adekvatnu terapiju, poslanici njemačkog Bundestaga su jednoglasno odobili legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

Donošenjem ovog zakona Njemačka se pridružila zemljama u kojima su proizvodi na bazi kanabisa već legalizovani - Austrija, Finska, Italija, Holandija, Rumunija, Slovenija, Hrvatska, Španija... 

Nakon što je usvojen ovaj zakon, doktori će kanabis prepisivati pacijentima oboljelim od epilepsije, multiple skleroze i raka. A zakon će biti prilagođen tako da pacijenti neće moći sami uzgajati kanabis, niti  vršiti bilo kakvu vrstu zloupotrebe.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.