19.1.2017. 21:50
0
Najmanje 20 vatrogasaca izgubilo život nakon urušavanja zgrade u Teheranu
Najmanje 20 vatrogasaca izgubilo je život nakon što se poslovna zgrada sa 17 spratova u Teheranu urušila dok su pokušavali ugasiti požar, navedeno je u izjavi gradonačelnika u četvrtak koju je prenijela iranska državna televizija.

Vojnici, psi tragači i spasioci su u potrazi u ruševinama zgrade Plasco nakon što se urušila i ostavila za sobom ogroman oblak prašine. Urušavanje zgrade je prikazano uživo na državnoj televiziji i jedan svjedok je opisao da je prizor bio kao iz horor filma.

-Vjerujemo da je najmanje 20 vatrogasaca koji su bili zarobljeni pod ruševinama izgubilo život - rekao je gradonačelnik Teherana Mohammad Fuad Qalibaf.

Oni su mučenici. Izgubili su živote u pokušaju da pomognu drugim ljudima, dodao je on.

Glasnogovornik teheranske vatrogasne službe Jalal Maleki rekao je za medije da ne može potvrditi smrt oko 20 vatrogasaca, ali da sasvim sigurno ima poginulih.

Operacija spašavanja je u toku, potvrdio je Maleki.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.