20.1.2017. 18:40
0
"Najveća čast u životu bila mi je da služim Americi''
Odlazeći predsjednik SAD Barack Obama objavio je danas na Twitteru, nekoliko časova prije predaje dužnosti novom predsjedniku Donaldu Trumpu, oproštajnu poruku: "Najveća čast u životu bila mi je da služim Vama".
Kako navodi agencija AP, Obamine poruke biračima i administraciji posljednjih dana mandata bile su optimistične. 

On je poručio pristalicama da i dalje vjeruju, ne samo u njegovu sposobnost da kreira promjene, već i u svoju. 

Obama je zamolio ljude za mišljenje o fokusu rada njegove humanitarne organizacije. 

"Neću prestati, bit ću ovdje kao građanin, inspirisan vašim glasovima slobode i pravde, dobrog humora i ljubavi", napisao je Obama. 

On je ostavio pismo za svog nasljednika u Ovalnom kabinetu prije odlaska iz Bijele kuće, kako nalaže tradicija predaje ovlaštenja jednog predsjednika drugom. 

Bijela kuća nije saopštila nikakve detalje o tome šta je Obama uručio Donaldu Trumpu protiv kojeg je žestoko lobirao. 

AP prenosi da su njih dvojica nakon izbora imali redovne telefonske razgovore tokom kojih je Obama pružao savjete i smjernice svom nasljedniku. 

(SRNA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.