23.1.2017. 11:49
0
Gradonačelnik Jerusalema: Trumpova administracija je "ozbiljna" oko preseljenja
Gradonačelnik Jerusalema tvrdi da je Trumpova administracija "ozbiljna" u svom obavezivanju da preseli američku ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalem.

Nir Barkat je kazao da  iz razgovora sa zvaničnicima nove američke administracije "zna da su oni ozbiljni u svojim namjerama". 

On je također izjavio za Izraelski vojni radio u ponedjeljak da se "ambasada ne može preseliti u jednom danu" - nagovještavajući da bi, ukoliko dođe do toga, za takav potez trebalo vremena. 

Washington još drži ambasadu u Tel Avivu kao i druge zemlje, insistirajući da se pretenzije na Jerusalem mogu uskladiti kroz pregovore.  

Palestinci su protiv prebacivanja ambasade - krajnje simboličnog i politički nabijenog čina.

Bijela kuća je saopćila u nedjelju da su rasprave o preseljenju "tek u početnim fazama", prenosi Associated Press. 

(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.