23.1.2017. 19:15
0
"Protiv mene je bio planiran atentat"
Anton Gerashchenko, zastupnik u Parlamentu Ukrajine, izjavio je da je teroristička mreža, čija centrala se nalazi u Rusiji, planirala izvesti atentat na njega, javlja Anadolu Agency (AA).

Gerashchenko je na konferenciji za novinare kazao da je Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) spriječila pokušaj atentata.

"Prema istrazi koja se trenutno vodi, 99,9 posto je postojao plan terorističkog napada kako bi mene smaknuli. Atenat je planiran u terorističkoj mreži koja se nalazi unutar Ruske Federacije", rekao je Gerashchenko.

Vasyl Grytsak, šef Službe sigurnosti Ukrajine, u subotu je izjavio kako je SBU spriječila pokušaj atentata na jednog ukrajinskog zastupnika, ne pominjući ime.

Istakao je kako je atentatom planirano da se postavi eksploziv u automobil ukrajinskog zastupnika.

U julu prošle godine u Kijevu je od eksplozije bombe, postavljene u njegovo vozilo, poginuo novinar Pavel Sheremet.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.