24.1.2017. 18:01
0
Palestina: Izgradnja novih izraelskih naselja na Zapadnoj obali promoviše terorizam
Nakon što je Izrael danas objavio da je odobrena izgradnja 2.500 novih domova na Zapadnoj obali, Nabil Abu Rdeneh, glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, istakao je da ovo predstavlja novi udarac pokušajima uspostave mira u regiji, te dodao da se time promoviše terorizam i ekstremizam, javlja Anadolu Agency (AA).

Rdeneh je pozvao međunarodnu zajednicu da zauzme, kako je rekao, ozbiljan stav prema Izraelu i njegovim vlastima.

Većina međunarodne zajednice smatra da su izraelska naselja nezakonita te da predstavljaju prepreku za postizanje mira između Izraela i Palestine.

Podsjetimo, u saopštenju iz Ureda ministra odbrane Avigdora Liebermana, objavljenom u utorak, navodi se da su se on i premijer Benjamin Netanyahu složili s odobrenjem "kao odgovor na potrebu za stambenim prostorom".

Dodaje se da će većina stambenih jedinica biti izgrađena u blokovskim naseljima, i to u područjima u kojima živi većina doseljenika i koje Izrael želi da zadrži pod svojom kontrolom u bilo kakvom budućem mirovnom sporazumu sa Palestincima.

Izbor Donalda Trumpa za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država ohrabrio je zakonodavce koji se zalažu sa širenje izraelskih naselja, među kojima su Lieberman i Netanyahu. Trump je najavio da će imati više sluha za izgradnju izraelskih naselja.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.