24.1.2017. 22:36
0
Arapska liga osudila odluku o izgradnji novih kuća u Istočnom Jerusalemu
Arapska liga je u utorak osudila odluku izraleskih vlasti o odobrenju izgradnje 566 novih domova na području Istočnog Jerusalema.

U saopćenju Arapske lige se navodi da se ovom odlukom otvoreno provocira međunarodna zajednica.

"Odobrenje izgradnje novih domova predstavlja testiranje volje međunarodne zajednice, kao i ozbiljno kršenje međunarodnog prava", navodi se u saopćenju.

Iz Arapske lige su apelovali na međunarodnu zajednicu da poduzme potrebne korake i provede rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kako bi spriječili izgradnju novih izraleskih naselja na palestinskom teritoriju.

Poručuju kako je ovakva odluka izraelskih vlasti odgovor na rezoluciju koju je u decembru prošle godine usvojilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, a kojom se zahtijeva okončanje izgradnje ilegalnih izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj Obali i Istočnom Jerusalemu.

Gradske vlasti Jerusalema su u ponedjeljak odobrile izgradnju novih 566 domova u Istočnom Jerusalemu.

S druge strane, Izrael je jučer objavio da je odobrena izgradnja 2.500 novih domova na Zapadnoj obali.



(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.