26.1.2017. 21:46
0
SAD: Nekoliko najviših službenika State Departmenta podnijelo ostavku
Nekoliko najviših službenika u američkom State Departmenta podnijelo je ostavku u administraciji Donalda Trumpa.

Kako prenose američki mediji, zamjenici ministara Joyce Anne Barr, Michele Bond i Gentry Smith su podnijeli ostavku nakon Patricka Kennedyja, zamjenika državnog sekretara za menadžment, koji je dao otkaz kada je saznao da se sprema njegova smjena.

Inače, Kennedy je devet godina služio kao pomoćnik svih državnih sekretara u State Departmentu.

Međutim, nakon što je Rex Tillerson izabran za državnog sekretara u Trumpovoj administraciji, odlučio je podnijeti ostavku.

Ostavke su uslijedile nakon što je Tillerson jučer posjetio State Department.

Mark Toner, privremeni portparol State Departmenta, izjavio je da su ostavke normalna pojava u vrijeme trancizije vlasti u SAD-u.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.